Посолството на Израел в България остро осъжда провелия се днес в

...
Посолството на Израел в България остро осъжда провелия се днес в
Коментари Харесай

Израел осъжда Луковмарш

Посолството на Израел в България остро осъжда провелия се през днешния ден в центъра на София " Луковмарш ", макар положените старания за предотвратяването му. Това се споделя в позиция до медиите.

Според позицията,  " Луковмарш " е нео-нацистко шествие в чест на персона, пропагандирала антисемитизъм, ксенофобия и език на омразата.

Правото на независимост на словото не включва правото на продължение на дейности, ориентирани към втълпяване на ненавист и боязън, смятат от израелска страна.

Силните неоправдателни изявления против " Луковмарш " на българското Министерство на външните работи, както и на главните партии, показани в Народното събрание, би трябвало да бъдат последвани от съответни дейности, с цел да се забрани един път вечно това ужасяващо събитие да бъде провеждано още веднъж в бъдеще, настояват от посолството.

Припомняме, че със заповед на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова бе прекъснато по-рано през днешния ден провеждането на " Луковмарш ".

И този път Столичната община е забранила провеждането на факелното шествие, само че тя е била анулирана от Административния съд. От Върховната административна прокуратура сезираха общината и Столична дирекция на вътрешните работи да подхващат ограничения за запазване на публичния ред по време на " Луковмарш ".

Въпреки това събралите се да почетат паметта на военачалник Христо Луков се насочиха под засилена полицейско присъствие към улица " Тракия ", където има паметна плоча.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР